80Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
500 gmilti1 šķipsnasāls40 graugs80 gcukurs250 gpiens80 gsviests2 gab.olas
Pagatavošana
1
2-3 reizes izsijātiem miltiem pievieno šķipsnu sāls un liek bļodā.
2
Raugu izkausē 50 g silta piena un 1 TK cukura. Miltos veido iedobi un lēnām ielej izkausēto raugu.
3
Mīklu apsedz un siltā vietā liek uzrūgt.
4
Kad mīkla 1 x uzrūgusi, pievieno siltu pienu, kurā izkausēts sviests, olas un cukuru. Iejauc mīklu.
5
Mīklu apsedz un ļauj uzrūgt.
6
No mīkla veido nelielas bumbiņas, liek uz cepamās veidnes un ļauj 40 minūtes uzrūgt.
7
Katlā uzkarsē eļļu, liek bumbiņas un cep uz vidējas uguns, no abām pusēm zeltainas.
8
Kad berlīneri nedaudz atdzisuši, ar pārtikas šprici pilda ievārījumu.
9
Aukstus pārkaisa ar pūdercukuru vai pārziež ar cukura glazūru.
Iesūtīja: Irma
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniVārīšanaVāciešu nacionālā virtuvePasniegt atdzesētuCukursMiltiOlasPiensRaugsSviestsPīrāgi un smalkmaizītesvidēji
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit