ābolu kūka
Foto: Shutterstock
Pati gardākā kūka – bērnības ābolu kūka 'Sapnis'
80Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
3 olas3 āboli2 glāzesmilti50 gpūdercukurs0.5 TKsoda200 gsviests0.5 glāzecukurs sāls vaniļa kanēlis

Pagatavošana

1

Olas dzeltenumus sajauc ar pūdercukuru, sāli, sodu un sviestu. Pa porcijām iemaisa miltus.

2

Trešdaļu mīklas ieliek saldētavā uz 1 stundu.

3

Atlikušo mīklu liek uz pannas un izmīca līdz maliņām.

Foto: DELFI
4

Mīklai uzrīvē ābolus (var rabarberus vasarā), ja garšo, var apkaisīt ar kanēli un, ja ļoti skābi āboli, var pabērt ar cukuru.

Foto: DELFI
5

Saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru.

6

Stingro olu baltumu masu klāj virs ābolu kārtas.

Foto: DELFI
7

Kad tas paveikts, virsū uzrīvē mīklu, kas bija nolikta saldētavā.

Foto: DELFI
8

Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep mērenā siltumā (ap 180°C) 50 – 60 minūtes.

9

Gatavu torti apkaisa ar pūdercukuru.

Šo kūku atceros no bērnības, likās, ka nekas garšīgāks nevar būt.

Iesūtīja: oukija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!