80Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 10
3 olas3 āboli2 glāzesmilti50 gpūdercukurs0.5 TKsoda200 gsviests0.5 glāzecukurs sāls vaniļa kanēlis
Pagatavošana
1
Olas dzeltenumus sajauc ar pūdercukuru, sāli, sodu un sviestu. Pa porcijām iemaisa miltus.
2
Trešdaļu mīklas ieliek saldētavā uz 1 stundu.
3
Atlikušo mīklu liek uz pannas un izmīca līdz maliņām.
4
Mīklai uzrīvē ābolus (var rabarberus vasarā), ja garšo, var apkaisīt ar kanēli un, ja ļoti skābi āboli, var pabērt ar cukuru.
5
Saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru.
6
Stingro olu baltumu masu klāj virs ābolu kārtas.
7
Kad tas paveikts, virsū uzrīvē mīklu, kas bija nolikta saldētavā.
8
Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep mērenā siltumā (ap 180°C) 50 – 60 minūtes.
9
Gatavu torti apkaisa ar pūdercukuru.
Šo kūku atceros no bērnības, likās, ka nekas garšīgāks nevar būt.
Iesūtīja: oukija
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit