Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzcep biskvītu, atdzesē vai izmanto veikalā pirktās biskvīta ripas.
Biezpiena krēms: biezpienu sablenderē ar cukuru un saldo krējumu. Cukuru pēc garšas. Veidojas krēmīga masa.
Atsaldē zemenes un sagriež mazākos gabaliņos, iemaisa biezpiena masā, tad sataisa 20g želatīna un ielej biezpiena masā, visu samaisa un lej uz biskvīta. To visu gatavo tortes formā ar noņemamām malām.
Torti liek ledusskapī, lai sarecē (uz nakti). No rīta dekorē ar svaigām, sagrieztām zemenēm, kurām virsū pavisam plānā kārtiņā uzlej kompotu vai cukurūdeni, kas samaisīts ar uzbriedinātu, izkausētu želatīnu vai arī gatavo kompotā želejas glazūru (atrodama lielveikalā pie garšvielām). Tad zemenes nesakalst un smuki spīd.
* zemenes var arī sablenderēt kopā ar biezpienu - tad viss krēms būs smuki rozā.
Iesūtīja: Elya