Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumiem pievieno šķipsnu sāls un sakuļ stingrās putās. Ieber cukuru un turpina kult līdz olu baltumi paliek spīdīgi un stingri.
Olu baltumos iecilā dzeltenumus un tad miltus ar vanilīnu. Mīklu liek ietaukotā cepamā veidnē un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī.
Cep 180*C 20-30 minūtes, līdz paliek viegli zeltains. Izceptu atdzesē.
Saldā krējuma – ābolu želeja: želatīnu uzbriedināt, izkausēt karstā ūdens peldē un iemaisīt ābolu biezenī. Saldo krējumu sakuļ ar mikseri, kad nedaudz sakūlies pievieno cukuru un sakuļ putukrējumu. Putukrējumā iecilā atdzesētu ābolu biezeni. Un krēmu liek uz biskvīta un vienmērīgi izlīdzina. Liek ledusskapī līdz gandrīz sastingst, lai var uzliet vēl vienu želeju un, lai nesajauktos.
Ābolu želeja: želatīnu uzbriedina, izkausē karsta ūdens peldē un iemaisa ābolu biezenī. Želeju atdzesē un uzlej uz tortes. Izlīdzina un liek ledusskapī, līdz visa torte sastingst. Kad torte pilnībā saželējusi, noņem cepamās veidnes malas un tortes malas apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām. Torti var dekorēt ar putukrējuma rozītēm un piparmētru lapiņām.
Iesūtīja: Lidija