Biskvīta biezpienkūka
Foto: Shutterstock
Svētku galda kulminācijai biskvīta biezpienkūka.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 gab.olas2 ĒKmilti2 ĒKcukurs BIEZPIENA MASAI:1 gab.paciņa želatīns800 gbiezpiens400 gsaldais krējums0.5 gab.citrona sula vaniļas cukurs1 glāzecukurs DEKORS: želeja no ķiršu kompota ķirši vai svaigi augļi

Pagatavošana

1

Biskvīts: sakuļ dzeltenumus ar cukuru, uzputo olbaltumu ar šķipsniņu sāls, sajauc dzeltenumu masu ar pusi uzputotā olbaltuma, iecilā izsijātus miltus, uzmanīgi iejauc atlikušo olbaltumu.

2

Lej formā un cep 180*C 5 – 10 minūtes.

3

Biezpiena masai: izkausē želatīnu ūdens peldē (uzbriedina iepriekš ~ 200 gramos ūdens 30 minūtes).

4

Pa to laiku biezpienu sajauc ar cukuru, citrona sulu, vanilīnu, ja biezpiens graudains, tad blenderēju, bērniem arī labāk garšo krēmīgāks.

5

Biezpiena masā iejauc izkausēto želatīnu un iecilā uzkultu putukrējumu. Kad drusku sabiezē - vēsumā, leju uz biskvīta.

6

Un pa virsu uzlej ķiršu želeju un dekorē pēc vēlmes.

Iesūtīja: annnija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!