cūkas cepetis cepškrāsns krāsns
Foto: Shutterstock
Viesību galdam gardum garda biskvīta torte ar vārīto krēmu.

Sastāvdaļas paredzētas vienai biskvīta kārtai.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 olas1 glāzemilti1 glāzecukurs4 olas4 ĒKcukurs4 ĒKmilti vaniļas cukurs1 glāzepiens200 gsviests2 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Olas sakuļ, pievieno cukuru un miltus un labi saputo. Cep sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 - 20 minūtes.

2

Vārītais krēms: olas sakuļ ar cukuru, miltiem un vaniļu. Uzvāra 1 glāzi piena, pievieno olu masai, novieto ūdens peldē un vāra, līdz top spīdīga masa un liek atdzist. Tad samaisa cukuru ar sviestu un pievieno atdzisušajai masai.

3

Tad lieku kārtām: biskvīta ripa samitrināta ar kādu garšīgu liķierīti vai konjaciņu, bet tā, lai nav par slapju, vārītais krēms biezā slānī, biskvīta ripa samitrināta, sablenderētas dzērvenes ar cukuru vai kāda skāba zapte, biskvīta ripa, vārītais krēms biezā slānī un tad rotāju ar pārpalikušo vārīto krēmu un visādām veikalā nopērkamām greznuma lietiņām.

* ticiet man sanāk gardum - gardā torte.

Iesūtīja: sancitis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!