Foto: Shutterstock kolāža
Aitas gaļas bozbašs ar kartupeļiem un zirņiem.
120Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gaitas gaļa1 glāzezirņi500 gkartupeļi āboli2 sīpoli2 ĒKtomātu pasta2 ĒKsviests

Pagatavošana

1

Aitas gaļu sagriež gabaliņos, liek katlā, pārlej ar ūdeni tā, ka gaļa ir ūdenī, bet ne vairāk. Pieliek sāli un vāra uz nelielas uguns, nosmeļot putas.

2

Citā katlā vāra nomazgātus un pārlasītus zirņus, pārlejot tos ar 2-3 glāzēm ūdens. Vāra uz nelielas uguns.

3

Pēc 1- 1 ½ stundām zirņiem pievieno gaļas gabaliņus bez kauliem. Pieliek arī izkāsto buljonu, sviestā apceptus sīpolus, sagrieztus kartupeļus un ābolus, tomātu biezeni, sāli, piparus un sautē apmēram 20-25 minūtes ar vāku pārsegtā katliņā.

4

Gatavu bozbašu pasniedz, pārkaisot ar pētersīļiem.

Iesūtīja: XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!