Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņu, kurā gatavosim bubertu, liekam uz uguns.
Ielej pienu, pievieno 2 ĒK cukura un karsē līdz piens uzvārās.
Kamēr piens karsējas. Ņem 2 traukus un olas.
Olas uzmanīgi pārsit uz pusēm un atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus atdala ļoti uzmanīgi, lai nebūtu neviena dzeltenuma kriksīša.
Olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un kuļ. Kad olu baltumu ir sakūlušies līdz putām, pievieno 2 ĒK cukura, vanilīna cukuru un turpina putot līdz baltumi ir sakulti stingrās putās.
Tikmēr arī piens ir uzkarsis. Pienā sijājot pievieno mannu un nepārtraukti maisa.
Maisa līdz manna ir pievienota, jāmaisa ir strauji, manna ir jāber sijājot un pa nedaudz porcijām, lai neveidojas kunkuļi.
Biezputrai ir jābūt normāla biezuma, bet nevar būt pārāk šķidra.
Biezputru vāra līdz manna uzbriedusi. Vārot vislak maisa. Kad manna piebriedusi, uguni nogriež uz pašu mazāko.
Biezputrai pievieno olu dzeltenumus un samaisa. Visu gatavo uz mazas uguns.
Olu baltumus, pirms likšanas klāt, nedaudz uzputo un pievieno mannas biezputrai. Olu baltumus lēnām iecilā biezputrā. !Nemaisi, bet iecilā!
To visu dara uz lēnas uguns. Kad olu baltumu iecilāti, pakarsē vēl 1-2 minūtes un buberts gatavs.
Pasniedz ar pienu vai dzērveņu ķīseli.
Iesūtīja: Lora