Foto: Shutterstock
Bumbieru ievārījums ar safrānu un čili ļoti labi garšo kopā ar sieru vai grauzdiņu.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbumbieri0.5 gsafrāns1 gab.čili300 mlDansukker baltā cukura sīrups500 gDansukker Ievārījuma cukurs

Pagatavošana

1

Bumbierus nomizo, izgriež serdes un sagriež smalkās šķēlītēs. Kopā ar safrānu un cukura sīrupu izklāj lēzenā katlā, pārsedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt 5 līdz 10 minūtes.

2

Čili noskalo, sasmalcina un kopā ar Ievārījuma cukuru pievieno ievārījumam. Visu vēlreiz uzvāra (ampēram 2 minūtes), salej tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

* Sīrupa vietā var izmantot 200 ml ūdens un 100 g cukura.

Iesūtīja: Dansukker

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!