Foto: iStock
Vienkārša un sātīga ideja vakariņām - burkānu - zaļo zirnīšu sautējums.
40Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gburkāni200 gkonservēti zaļie zirnīši100 gsviests sāls1 TKcukurs

Pagatavošana

1

Notīrītus, nomazgātus burkānus sagriež mazos kubiņos, liek katlā izkausētā sviestā un maisot sautē.

2

Ja burkāni sāk piedegt, pielej nedaudz konservēto zirnīšu šķidruma.

3

Kad burkāni mīksti, pieber sāli, cukuru, zaļos zirnīšus un uzkarsē.

4

Ja sautējumu vēlas tumīgāku, pievieno glāzi piena mērces.

Pasniedz pie gaļas ēdieniem, īpaši labi garšo ar vistas gaļas ēdieniem.

Konservēto zirnīšu vietā var ņemt svaigus zaļos zirnīšus, tikai tos ilgāk jāvāra.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!