40Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 gburkāni200 gkonservēti zaļie zirnīši100 gsviests sāls1 TKcukurs
Pagatavošana
1
Notīrītus, nomazgātus burkānus sagriež mazos kubiņos, liek katlā izkausētā sviestā un maisot sautē.
2
Ja burkāni sāk piedegt, pielej nedaudz konservēto zirnīšu šķidruma.
3
Kad burkāni mīksti, pieber sāli, cukuru, zaļos zirnīšus un uzkarsē.
4
Ja sautējumu vēlas tumīgāku, pievieno glāzi piena mērces.
Pasniedz pie gaļas ēdieniem, īpaši labi garšo ar vistas gaļas ēdieniem.
Konservēto zirnīšu vietā var ņemt svaigus zaļos zirnīšus, tikai tos ilgāk jāvāra.
Iesūtīja:
PusdienasLaunagsVakariņasReceptes cukura diabēta slimniekiemGrūtnieces ēdienkarteĀtri pagatavojami ēdieniMazkaloriju ēdieniĒdieni bērniemĒdieni veģetāriešiemĀrstnieciskais uztursBurkāniZirņiDārzeņu ēdieniSautējumiGavēņa laika ēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit