Foto: Shutterstock
Burkānu ievārījums ar citroniem - ievārījuma plaukta neparastais viesis.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgburkāni1 kgievārījuma cukurs2 gab.citroni

Pagatavošana

1

Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Tiem uzber virsū cukuru un tā atstāj vairākas stundas, līdz burkāni peld cukura sīrupā. Var atstāt vēsumā uz visu nakti.

2

Vārot ievārījumu, pievieno norīvētu citronu miziņu un citronu sulu. Visu karsē 35-40 minūtes (kopš brīža, kad masa sāk burbuļot) uz lēnas uguns. Karstu pilda burciņās, azvāko un atdzesē.

Iesūtīja: Zaķa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!