Foto: Shutterstock
Burkānu-apelsīnu kūka ar mascarpones krēmu, rozīnēm un lazdu riekstiem. Bezdievīgi garda, aromātiska un mutē kūstoša!
140Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
175 gnerafinēts cukurs150 mlsaulespuķu eļļa3 olas200 gmilti1 TKsoda1 rīvēta apelsīna miziņa225 gburkāni (sulas pārpalikumi)100 ggaišās rozīnes50 glazdu rieksti KRĒMAM:280 gMascarpone vai krēmsiers150 gpūdercukurs4 ĒKapelsīnu sula

Pagatavošana

1

Saputo cukuru (var ņemt arī parasto) ar olām un eļļu, pievieno miltus un sodu. Iecilā apelsīna miziņu, burkānus, rozīnes, riekstus. Mīklu labi samaisa.

2

Ietauko apaļo cepamo veidni (to, ar noņemamo malu), izklāj pergamenta papīru. Ielej veidnē mīklu un cep gandrīz 2 stundas 150*C.

3

Kūkai jāpaliek dzeltenai un jādalās nost no malām.

4

Krēmam saputo visas sastāvdaļas, drusku patur ledusskapī un apziež virsmu, sadalot tā, lai paliek arī drusku malas nogarnēšanai.

Iesūtīja: lutekle

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!