burkānu kūka
Foto: Shutterstock
Svētku viesiem - gardā burkānu torte ar siera krēmu.
80Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
6 lieli burkāni1 glāzeeļļa4 gab.olas300 gcukurs300 gmilti1 TKkanēlis1 TKcepamais pulveris1 TKsāls1 TKvaniļas cukurs KRĒMAM:125 gPhiladelphia siers30 gsviests125 gpūdercukurs1 TKvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Burkānus sarīvē uz rupjās rīves un sajauc ar eļļu.

2

Olas sakuļ ar cukuru. Iemaisa sarīvētos burkānus ar eļļu.

3

Miltus, kanēli, cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru sajauc atsevišķā traukā.

4

Tad sajauc visu kopā, lej veidnē un cep 190 grādos vienu stundu.

5

Kūku atdzesē un sagriež uz pusēm divās ripās.

6

Atsevišķā bļodā saputo siltu sviestu, pievieno daļu cukuru un saputo gaisīgā masā. Tad pa karotei liec klāt krēmsieru (istabas temperatūrā), cukuru, vaniļas cukuru un saputo gaisīgā krēmā.

7

Krēmu smērē starp kārtām un apsmērē arī malas un apziež virspusi. Ļauj kūkai ievikties ledusskapī vismaz divas stundas.

Iesūtīja: minkinja

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!