cepetis
Foto: Shutterstock
Svinību dienas gardais un sulīgais cepetis, kas dekorēts ar ananasiem un kokteiļķiršiem.
150Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.8 kgcūkgaļas stilbs, šķiņķis vai plecs(svars aptuvens)2 ĒKsviests1 ĒKmedus1 TKjūras sāls1 ĒKsinepes0.5 TKmelnie pipari1 bundžiņa konservētu ananasu ripiņās8 kokteiļķirši

Pagatavošana

1

Gaļas gabalam ar asu nazi sarūto ādiņu. Ieziež cepeti ar izkausētu sviestu. Sāli, cukuru, sinepes un piparus sajauc. Ar gatavo masu ierīvē cepeti. Liek cepeti ar ādu uz augšu cepemajā traukā.

2

Cep 175 grādu temperatūrā apmēram divas stundas, ik pa laikam aplaistot ar cepeša šķidrumu.

3

Kad gaļa jau sāk iegūt zeltainu garoziņu, gabalu apslaka ar ananasu sulu (var izmantot arī apelsīnu vai ābolu sulu), bet apmēram 15 minūtes pirms cepšanas beigām pie cepeša ar koka irbulīšiem piestiprina ananasu šķēlītes.

4

Gatavu cepeti pēc izņemšanas no krāsns pārklāj ar foliju un brītiņu patur siltumā. Pirms pasniegšanas uz katra koka irbulīša uzdur kokteiļķirsi.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!