150Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1.8 kgcūkgaļas stilbs, šķiņķis vai plecs(svars aptuvens)2 ĒKsviests1 ĒKmedus1 TKjūras sāls1 ĒKsinepes0.5 TKmelnie pipari1 bundžiņa konservētu ananasu ripiņās8 kokteiļķirši
Pagatavošana
1
Gaļas gabalam ar asu nazi sarūto ādiņu. Ieziež cepeti ar izkausētu sviestu. Sāli, cukuru, sinepes un piparus sajauc. Ar gatavo masu ierīvē cepeti. Liek cepeti ar ādu uz augšu cepemajā traukā.
2
Cep 175 grādu temperatūrā apmēram divas stundas, ik pa laikam aplaistot ar cepeša šķidrumu.
3
Kad gaļa jau sāk iegūt zeltainu garoziņu, gabalu apslaka ar ananasu sulu (var izmantot arī apelsīnu vai ābolu sulu), bet apmēram 15 minūtes pirms cepšanas beigām pie cepeša ar koka irbulīšiem piestiprina ananasu šķēlītes.
4
Gatavu cepeti pēc izņemšanas no krāsns pārklāj ar foliju un brītiņu patur siltumā. Pirms pasniegšanas uz katra koka irbulīša uzdur kokteiļķirsi.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Ziemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiAnanasiCūkas ribiņasMelnie pipariMedusSinepesSviestsĶiršiMārtiņdienas cienasts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit