Foto: Shutterstock
Cidoniju ievārījums – veselīgs un gards našķis drēgnajiem rudens un ziemas mēnešiem.
50Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

cidonijas cukurs citronskābe

Pagatavošana

1

Cidonijas nomizo, sagriež četrās daļās, izņem sēklotni kopā ar cieto iekšējo kārtu.

2

Liek verdošā ūdenī, vāra 15-25 min, līdz augļi mīksti, pēc tam tos atdzesē aukstā ūdenī.

3

No novārījuma gatavo sīrupu (800 g cukura, 3 glāzes novārījuma).

4

Verdošā sīrupā liek cidonijas un atstāj 3-4 stundas, lai daiviņas labāk piesūktos ar cukuru. Pēc tam cidonijas vāra 5 min un atkal ļauj dažas stundas nostāvēties.

5

Otrās vārīšanas laikā pieliek 300-400 g cukura un vāra līdz gatavībai.

6

Vārīšanas beigās ievārījumam var pielikt citronskābi (1-2 g uz 1 kg augļu).

Iesūtīja: XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!