50Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
cidonijas cukurs citronskābe
Pagatavošana
1
Cidonijas nomizo, sagriež četrās daļās, izņem sēklotni kopā ar cieto iekšējo kārtu.
2
Liek verdošā ūdenī, vāra 15-25 min, līdz augļi mīksti, pēc tam tos atdzesē aukstā ūdenī.
3
No novārījuma gatavo sīrupu (800 g cukura, 3 glāzes novārījuma).
4
Verdošā sīrupā liek cidonijas un atstāj 3-4 stundas, lai daiviņas labāk piesūktos ar cukuru. Pēc tam cidonijas vāra 5 min un atkal ļauj dažas stundas nostāvēties.
5
Otrās vārīšanas laikā pieliek 300-400 g cukura un vāra līdz gatavībai.
6
Vārīšanas beigās ievārījumam var pielikt citronskābi (1-2 g uz 1 kg augļu).
Iesūtīja: XP
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit