60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
6 gab.olas3 gab.olu baltumi2 glāzescukurs2 glāzesmilti1 gab.citrona rīvēta miziņa magones
Pagatavošana
1
Olas samaisa ar 1 glāzi cukura un sarīvētu citrona miziņu.
2
Pa porcijām iemaisa miltus un visu ļoti labi samaisa.
3
Mīklu izrullē ne biezāku par 1 cm un ar mazas glāzītes vai formiņu palīdzību izspiež cepumus.
4
Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru, ieziež ar taukvielām un uzliek cepumus.
5
Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pa porcijām iekuļ cukuru un turpina kult, līdz putas paliek spīdīgas un cukurs izkusis.
6
Putas pilda konditorejas maisiņā vai ar tējkarotes palīdzību, uz katra cepuma, liek nelielu olu putu tornīti.
7
Cepumus liek aukstā cepeškrāsnī, cep 25-30 minūtes 100-110*C. Atdzesē, neizņemot no cepeškrāsns.
Iesūtīja: Ieva
Ziemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuCitroniCukursMagonesOlasCepumividēji
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit