Katlā ielej ūdeni, pievieno dzērvenes, cukuru un uzvāra.
Kad dzērvenes sāk “paukšķēt” tās ar putu karoti izņem laukā, sablenderē vai izberž caur sietu, radušos masu pievieno morsam, uzvāra atkal.
Morsam pielej uzbriedinātu un izkausētu želatīnu ( 20 gr želatīna uz 1l morsa).
Želeju salej trauciņos un liek dzesēties.
Pienu sajauc ar cukuru, brendiju, uzsilda un pievieno uzbriedinātu želatīnu.
Kad dzērveņu želeja jau sastingusi, pa virsu uzlej piena masu un liek sastingt.
Kad želeja ir gatava, to izgāž no trauciņiem. Pirms pasniegšanas dekorē ar putukrējumu.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit