Foto: Shutterstock
Gaisīgais un gardais dzērveņu - olu putu pīrāgs.
45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsviests vai cepamais margarīns1 ola0.5 glāzecukurs1.5 glāzemilti PILDĪJUMAM:400 gdzērvenes cukurs

Pagatavošana

1

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

2

Baltumus liek ledusskapī.

3

Olu dzeltenumus saberž ar pusglāzi cukura, pierīvē sviestu un piemīca miltus.

4

Mīklu liek ietaukotā cepamā veidnē un izlīdzina.

5

Cep 180*C 20 minūtes.

6

Dzērvenes saberž (sablendē) ar cukuru, bet ne pārāk saldu, jo olbaltumi un mīkla būs saldi.

7

Dzērvenes izliek uz izceptās pamatnes.

8

Olu baltumus sakuļ stingrās putās ar 1 glāzi cukura.

9

Baltumus izklāj uz dzērvenēm un liek cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm 180*C.

Iesūtīja: Lidija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!