uzputenis
Foto: Shutterstock
Klasiskais dzērveņu uzpūtenis ikdienas saldēdienam.
45Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzedzērvenes0.5 glāzecukurs0.5 glāzemanna1 lūdens

Pagatavošana

1

Dzērvenes vāra nelielā ūdens daudzumā, līdz tās sāk sprakšķēt (uz pusēm plīst).

2

Ogas ar stampiņu saspaida. Masu izkāš, pievieno cukuru, uzvāra. Kad sāk vārīties, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ber klāt mannu. Maisot vāra, līdz manna uzbriest.

3

Strauji atdzesē aukstā ūdens peldē, sakuļ ar mikseri, kamēr masa paliek stingra un čagana. Pasniedz ar pienu.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!