Ērkšķogas noskalo, atbrīvo no ļipiņām, ber katlā, kur ieliets nedaudz (ne vairāk par ½ glāzi) ūdens un vāra kamēr sāk šķīst. Tad izberž cauri smalkam sietam, vēlams tāds, lai aiztur sēklas. Iegūto biezeni nosver un pievieno cukuru 1:1.
Pievieno banānus - vai nu saspiestus putriņā vai sagrieztus ¼ ripiņās. Es lielākoties izmantoju pārgatavojušos (nocenotus ) banānus.
Uz 1 kg ogu apmēram 3 banāni.
Un tad jau vāru, kā visus ievārījumus, līdz sāk sabiezēt. Rezultāts nevainojams.
Iesūtīja: cate
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit