120recipe.minutes
8recipe.ingredients
recipe.difficulty.medium
recipe.ingredients
1 gab.paciņa granulētā rauga0.75 tasesilts ūdens2 ĒKcukurs1 TKsāls3 tasesmilti3 gab.olas0.5 tasemīksts sviests1 taseFontina Gryere vai Jarlsberg siers (sagriezts mazos gabaliņos)
recipe.preparation
1
Raugu iemaisa ūdenī lielā bļodā, atstāj uzbriest.
2
Pievieno cukuru, sāli un vienu tasi miltu, samaisa.
3
Pievieno olas, kuļ, kamēr mīkla kļūst bieza.
4
Iekuļ sviestu, pakāpeniski izmaisot, pievieno atlikušos miltus.
5
Mīklai jākļūst mīkstai.
6
Liek uz miltiem apkaisītas virsmas, mīca. Virskārtu apsmērē ar sviestu, apsedz un atstāj siltā vietā uzrūgt.
7
Mīklā iemaisa sieru, liek uz miltiem apkaisītās virsmas, kārtīgi izmīca.
8
Sadala trīs daļās un izveido trīs garus un tievus kukulīšus, slīpi iegriež mīklu ar asu nazi.
9
Liek sakarsētā cepeškrāsnī, cep 30 minūtes, līdz maize kļūst zeltaini brūna.
Iesūtīja: Vineta Auziņa
article.copyright.text article.copyright.call_to_action