sīpolu zupa
Foto: Shutterstock
Sātīgā Franču sīpolu zupa ar grauzdiņiem un siera cepurīti.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgsīpoli25 gsviests1.3 lbuljons sāls pipari0.5 gab.baltmaizes kukulis175 grupji rīvēts siers

Pagatavošana

1

Sīpolus nomizo, sagriež plānās sloksnītēs, cep sakarsētās taukvielās, līdz kļūst zeltaini.

2

Pievieno dārzeņu buljonu un vāra 15-20 minūtes. Sāls, pipari pēc garšas.

3

Maizi sagriež šķēlītēs, tās liek uz plāts un cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 150 grādu temperatūrā apcep.

4

Kad maizītes kļūst zeltainas, tās izņem no krāsns, bet temperatūru cepeškrāsnī paaugstina līdz 250-275 grādiem.

5

Maizi sagriež kubiņos.

6

Sakarsē podiņus vai krāsnij piemērotus zupas šķīvjus (man personīgi podiņi tīk vislabāk).

7

Piepilda ar zupu un pārkaisa ar maizes kubiņiem. Pāri liek biezu siera kārtu. Liek podiņus krāsnī un ārā ņem tad, kad siers izkusis un ieguvis skaistu nokrāsu.

8

Pasniedz nekavējoties.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!