40Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
200 ggailenes (vai citas sēnes)1.5 glāzebuljons2 glāzespiens1 gab.sīpols1 gab.olas dzeltenums1 ĒKsviests1 ĒKmilti malti melnie pipari sāls
Pagatavošana
1
Sēnes nomazgā , sīki sagriež, sīpolus smalki sagriež, pievieno buljonu un visu liek traukā, kurā vārīs zupu.
2
Vāra uz lielas liesmas 8–10 minūtes, līdz sēnes gatavas.
3
Tad tās izberž caur sietu vai labāk sablenderēt, jo gailenes ir diezgan sīkstas.
4
Izkausē sviestu (1-2 minūtes), pieliek miltus, samaisa, tad pielej pienu.
5
Karsē 5-8 minūtes, līdz masa sabiezē.
6
Pievieno sablenderētās gailenes, piparus, sāli.
7
Karsē 9–11 minūtes, mazliet atdzesē, sajauc ar saputotu olas dzeltenumu un karsē 1–3 minūtes, taču neļauj uzvārīties!
Zupu pasniedz karstu.
Iesūtīja: Ieva
PusdienasVakariņasReceptes cukura diabēta slimniekiemVārīšanaBuljonsGailenesMiltiPiensBiezzupas un krēmzupas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit