30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
gailenes sāls pipari sīpoli speķis, eļļa vai sviests skābs vai salds krējums milti
Pagatavošana
1
Gailenes rūpīgi notīra un nomazgā.
2
Liek caurdurī, lai notek liekais ūdens.
3
Sēnes sagriež gabaliņos.
4
Pannu uzkarsē, tajā liek smalki sagrieztu speķi vai eļļu, vai sviestu un uzkarsē.
5
Tad pievieno smalki sagrieztus sīpolus un apcep.
6
Pievieno gailenes un uzliek vāku, līdz atdalās sula. Visu gatavo uz lielas uguns.
7
Vāku noņem un turpina cept uz lielas uguns, līdz ūdens iztvaiko.
8
Kad pannā šķidrums ir palicis pavisam nedaudz, pievieno sāli un maltus piparus pēc garšas. Samaisa. Turpina karsēt.
9
Kad palikusi nedaudz gaiša, bieza sula, tad sēnes apcepušās.
10
Uzkaisa miltus un samaisa.
11
Pielej saldo krējumu, pienu vai skābo krējumu. Samaisa un uzvāra.
Gatavs.
Iesūtīja:
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemPannā cepts ēdiensPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasAugu eļļaGailenesMiltiPipariSkābais krējumsSēņu ēdieniKarstās mērcesviegliSīpoliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit