10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
100 gteļa gaļa0.5 ĒKrīvmaize50 mlsaldais krējums vai piens0.5 olas dzeltenums sāls baltie pipari SAKNĒM300 gūdens1 burkāns gabaliņš pētersīļa saknes
Pagatavošana
1
Ieliek rīvmaizi traukā kopā ar saldo krējumu vai pienu. Ļauj pastāvēt kādu laiku, lai rīvmaize uzbriest.
2
Smalki sagrieztu gaļu un olas dzeltenumu rūpīgi iemaisa rīvmaizes putriņā. Saknes izvāra uz lēnas uguns. Gaļas masu sadala tējkarotes lieluma bumbiņās un liek pie saknēm.
3
Jāuzmana, lai ūdens vārītos, kad liek gaļas bumbiņas. Ja gatavo balto mērci, tad izmanto buljonu un pievieno pētersīļus un dilles.
4
Teļa gaļu var aizstāt ar malto gaļu.
Iesūtīja: inesec
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit