garneļu salāti pusdienas
Foto: Shutterstock
Garneļu salāti derēs kā svētku reizēs, tā darba dienu maltītēs, dažādojot gan garneļu, gan salātu pasniegšanu.

Ar sastāvdaļu daudzumu var variēt, kā katrs vēlas.

20Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

tomāti avokado sīpoli garneles sālījumā cietais siers MĒRCEI: majonēze skābs krējums sinepes ķiploki citronu sula GRAUZDIŅIEM: baltmaize eļļa ķiploks sāls

Pagatavošana

1

Mērces pagatavošana: majonēzi sajauc ar krējumu, piespiež citrona sulu, piespiež ķiploku, var arī piebērt zaļumus, pieliek sinepes (vislabāk angļu). Visu samaisa.

2

Bļodā liek smalkākos gabalos sagrieztus tomātus, plānus sīpolu gredzenus, avokado gabaliņus (pirms tam apslacītus ar citrona sulu, lai nepaliek melni). Pārlej ar mērcīti krustām, šķērsām. Virsū liek notecinātas garneles, pārber ar sarīvētu ciero sieru.

3

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar grauzdiņiem, to nevajag darīt ātrāk, lai grauzdiņi nesamirkst.

4

Grauzdiņu pagatavošana: sagriež baltmaizi kubiņos, apslaka mazliet ar eļļu, pārkaisa nedaudz sāli. Liek cepeškrāsnī grauzdēties, līdz tie kļuvuši zeltaini un kraukšķīgi. Izņemot no cepeškrāsns, piespiež ķiplokus un labi samaisa.

Iesūtīja: vinčiks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!