Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā, ar visu mizu novāra un notīra.
Kartupeļus saspaida biezputrā, pievieno miltus, olas, sāli un visu sajauc viendabīgā masā. Virsmu nokaisa ar miltiem un no kartupeļu masas izveido garenas "desiņas" 2-3 cm biezumā.
Tās ar nazi sadala 3 cm garos gabaliņos – ņokos. Katru gabaliņu viegli saplacina, novelkot gar to ar dakšas zariem.
Ūdeni uzvāra, pievieno sāli un liek ņokus vārīties. Kad ņoki uzpeld, tad pavāra vēl 2 min un ar putu karoti izņem, notecina, liek traukā siltumā.
Ņokus var ne vien vārīt, bet arī apcept pannā izkausētā sviestā vai eļļā.
Mērce: Konservētus tomātus sablendē, pievieno tiem oregano, caur spiedi izspiestus ķiplokus, sāli, cukuru un karsē katliņā ar sviestu aptuveni 5-7 minūtes, līdz mērce viegli sabiezē.
Gatavos ņokus liek uz šķīvja, pārlej ar tomātu mērci un pārber ar sarīvētu sieru.
Padoms: izvārītos ņokus pirms ēšanas var arī apcept sviestā, lai tie iegūtu zeltainu garoziņu.
Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts