40Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.5 glāzegriķi3 glāzesūdens4 ĒKsviests200 gsiers
Pagatavošana
1
Griķus pārlasa, ber katlā, uzlej ūdeni un liek uz uguns. Kad putra uzvārās, to zem vāka uz mazas liesmas vāra 10 minūtes.
2
Pa to laiku sieru sarīvē uz rupjas rīves, ņem karstumizturīgu veidni un ieziež ar 1 ĒK sviesta. Tajā liek kārtām: putra, siers, putra, siers – pēdējai kārtai jāsanāk sieram.
3
Virsu pārlej ar kausētu sviestu (3 ĒK), liek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz siera virskārtiņa ir zeltaina.
4
Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un pasniedz ar tomātu mērci, skābu krējumu un sālītu gurķu šķēlēm.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit