8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
gurķi vīnogu lapas MARINĀDEI:1.2 lverdošs ūdens300 gkasta ābolu vai vīnogu sula50 gcukurs50 gsāls naža galscitronskābe
Pagatavošana
1
Gurķus applaucē ar verdošu ūdeni un tad ar aukstu ūdeni.
2
Katru gurķi ietin vīnogu lapā un sablīvē 3 l burkā. Burkas saturu 2x pārlej ar verdošu ūdeni, iztur 5 – 7 minūtes, bet trešajā reizē pārlej ar marinādi. Burkas aizvāko.
3
Marināde: verdošam ūdenim pievieno karstu sulu, cukuru, sāli un citronskābi
* gurķiem ir skaista zaļa krāsa un pikanta garša.
Iesūtīja: Artūrs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit