Foto: Shutterstock
Pikantie ziemas gurķi vīnogu lapās un marinādē ar ābolu sulu.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gurķi vīnogu lapas MARINĀDEI:1.2 lverdošs ūdens300 gkasta ābolu vai vīnogu sula50 gcukurs50 gsāls naža galscitronskābe

Pagatavošana

1

Gurķus applaucē ar verdošu ūdeni un tad ar aukstu ūdeni.

2

Katru gurķi ietin vīnogu lapā un sablīvē 3 l burkā. Burkas saturu 2x pārlej ar verdošu ūdeni, iztur 5 – 7 minūtes, bet trešajā reizē pārlej ar marinādi. Burkas aizvāko.

3

Marināde: verdošam ūdenim pievieno karstu sulu, cukuru, sāli un citronskābi

* gurķiem ir skaista zaļa krāsa un pikanta garša.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!