50Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
2 glāzesmilti100 gsviests6 ĒKskābs krējums0.5 TKsoda sāls sviests pasniegšanai PILDĪJUMAM:3 gab.vārīti kartupeļi200 gsiers (vislabāk suluguni vai brinza)2 gab.olas paprikas pulveris malti melnie pipari sāls
Pagatavošana
1
Pildījums: vārītus kartupeļus sarīvē vai samaļ gaļas mašīnā, samaisa ar rīvētu sieru, pieliek sāli un piparus.
2
Mīkla: miltus izsijā kopā ar sodu. Sviestu saputo, pieliek krējumu, sāli un samaisa ar miltiem.
3
Mīklu izveltnē un ieklāj ar taukvielām ieziestā pannā, paaugstinot malas ar mīklas valnīti. Izklāj pildījumu, pārlej ar sakultu olu.
4
Pīrāgu cep līdz 240 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 20 minūtes. Karstu griež šķēlēs un pasniedz, uzliekot uz pildījuma sviesta piciņu.
Iesūtīja: Lita
CepeškrāsnsGruzīnu nacionālā virtuveKarstās uzkodasKartupeļiMelnie pipariSiersSkābais krējumsSviestsDzeramā soda
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit