140Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
200 gjēra gaļa1 gab.burkāns5 gab.ķiploka daiviņas rīsi tomātu pasta sāls cukurs hmeli - suneli, adžika, svaiga kindza
Pagatavošana
1
Jēra gaļu kopā ar garšvielām liek katlā un nedaudz pacepina (es cepinu sausu, bet, ja grib var pielikt eļļu).
2
Sarīvē burkānu, pieliek 1 karotīti cukura. Lej ūdeni, kad uzvārās, piemet 1 lauru lapu, 6 - 8 melnos piparu graudiņus. Liek rīsus klāt (uz lielo ģimenes katlu lieku 2,5 saujas). Nogriež mazāku uguni, uzliek vāku un ļauj vārīties ilgi, kādas 1,5 - 2 stundas.
3
Kad gaļa mīksta un rīsi pavisam, pavisam mīksti, liek klāt tomātu pastu. Mazliet pavāra, pagaršo, pieliek sāli, vēl cukuru 1 TK, ja vēlas - mazliet arī adžikas var pielikt.
4
Smalki sagriež ķiplokus, pieliek klāt, pavāra 1 minūti un gatavs.
5
Ļauj nostāvēties 15 minūtes un pasniedz.
* tās 15 minūtes ir svarīgas. Pavisam mainās garša.
Iesūtīja: Vina
PusdienasVakariņasAss un pikants ēdiensĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiGruzīnu nacionālā virtuvePasniegt tūlīt pēc pagatavošanasHmeļi-suneļiJēra gaļaRīsiTomātu pastaĶiplokiGaļas zupasIkdienas maltītei
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit