cepts heks
Foto: Shutterstock
Heka fileja cepeškrāsnī ar garšvielām - ļoti vienkārši un tieši tāpēc ļoti gardi.

Pēdējā laikā zivis gatavoju ļoti vienkārši un teikšu, ka tā arī vislabāk garšo, jo vari izgaršot pašu produktu, nevis majonēzi, vai sazin nu ko mēs ziežam virsū.

35Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

heka fileja Vidusjūras ēdienu garšvielas rozā piparu graudiņi sviests timiāns dilles citronu sula

Pagatavošana

1

Daru tā - uz cepešpannas salieku zivi, tad tajās vietās, kur brīvs, uzleju pa karotei ūdens - burtiski pa karotei, apkaisu ar Vidusjūras ēdienu garšvielām, tad ļoti laba lieta - rozā pipari graudiņos - rozā piparus smuki saberž pirkstos un pārkaisa zivi.

2

Mazas sviesta piciņas salieku uz zivs gabaliņiem - nu tik mazas kā ¼ TK, bet tādas apmēram četras - nu pa visu zivi , tad vēl pa virsu timiānu uzkaisu.

3

Sagatavoto zivi liek cepeškrāsnī, grādi apmēram 200 , cepšanas laiks - kā kurai zivij, bet maksimums 25 minūtes. Un tad vēl beigās arī diļļukus pa virsu.

4

Kad gatavs, pārslaka citrona sulu.

* citreiz pirms cepšanas sauso vīnu uzšpricēju - citreiz pēc cepšanas, kā kuru reizi.

Iesūtīja: abruks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!