Pēdējā laikā zivis gatavoju ļoti vienkārši un teikšu, ka tā arī vislabāk garšo, jo vari izgaršot pašu produktu, nevis majonēzi, vai sazin nu ko mēs ziežam virsū.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Daru tā - uz cepešpannas salieku zivi, tad tajās vietās, kur brīvs, uzleju pa karotei ūdens - burtiski pa karotei, apkaisu ar Vidusjūras ēdienu garšvielām, tad ļoti laba lieta - rozā pipari graudiņos - rozā piparus smuki saberž pirkstos un pārkaisa zivi.
Mazas sviesta piciņas salieku uz zivs gabaliņiem - nu tik mazas kā ¼ TK, bet tādas apmēram četras - nu pa visu zivi , tad vēl pa virsu timiānu uzkaisu.
Sagatavoto zivi liek cepeškrāsnī, grādi apmēram 200 , cepšanas laiks - kā kurai zivij, bet maksimums 25 minūtes. Un tad vēl beigās arī diļļukus pa virsu.
Kad gatavs, pārslaka citrona sulu.
* citreiz pirms cepšanas sauso vīnu uzšpricēju - citreiz pēc cepšanas, kā kuru reizi.
Iesūtīja: abruks