Sastāvdaļas
Pagatavošana
Biskvīts: 6 olas atdala dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumus sakuļ ar 6 ĒK cukura, tā lai gandrīz nejūt cukura gabaliņus, tad 6 ĒK miltu piejauc. Sakuļ olas baltumus stingrās putās un tad ar karoti iecilā dzeltenajā masā.
Mīklu lej ietaukotā veidnē (ar malām, kuras var noņemt), liek krāsnī uz 180*C un cep ~ 25-40 minūtes. Jāskatās vai biskvīts gatavs – ar koka skaliņu iedurot, skaliņam ir jābūt sausam izņemot.
Kad liek cepties sataisa vēl vienu tādu pašu masu biskvītam (kad pirmais iet uz cepšanās beigām, savādāk olas saplaks), kad pirmais biskvīts gatavs liek otru iekšā. Biskvītu izņem, atdzesē un tad pārgriež uz pusēm, būs četras biskvīta kārtas.
Krēms: olas dzeltenumus atdala no baltumiem 6 olām. Dzeltenumu sakuļ ar 6 ĒK cukura, kad sakults tad iemaisa 6 ĒK miltu. Tikmēr uzvāra puslitru pienu (ja vajag vairāk tad vairāk). Kad piens uzvārīts jālej tā masa pienā iekšā un kārtīgi visu laiku maisa, lai nepiedeg. Maisa kādas 1-3 minūtes. Krēmu atdzesē, tad sakuļ ar paciņu saputota sviesta.
Biskvīta 1 kārtu smērē ar dzērveņu zapti, pa virsu krēms un tā katru kārtu. Kad sasmērētas visas kārtas apsmērē visu torti ar krēmu un dekorē, kā vēlies - var lazdu riekstus sasmalcināt. Liek ledusskapī uz kādu dienu (tad garšīgāka).
Iesūtīja: KristD