Foto: DELFI
Jāņu siera recepte no saldā krējuma - lai slavēta namamāte.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens gab.olas5 lpiens gsviests0.5 lūdens ķimenes sāls

Pagatavošana

1

Ūdeni ar pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno sieram biezpienu un lēni karsē, kamēr atsūkalojas.

2

Ūdeni pievieno, lai siers būtu mīkstāks. Biezpienu izmaļ vai rūpīgi izmīca. Olas biezpienam pievieno sakultas, piejaucot sasmalcinātam biezpienam, pielejot katlā vai piemīcot, kad siera masa atsūkalota.

3

Sviestu (vai 1 glāzi salda krējuma)un krējumu, ķimenes un sāli iemīca, kad siers jau notecināts.

4

Masu ielej mitrā siera drānā, mīcot notecina sūkalas, sasien, virsū uzliek nelielu slogu un nospiež sieru vēlamā apaļā formā.

Iesūtīja: deivucis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!