60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgbiezpiens gab.olas5 lpiens gsviests0.5 lūdens ķimenes sāls
Pagatavošana
1
Ūdeni ar pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno sieram biezpienu un lēni karsē, kamēr atsūkalojas.
2
Ūdeni pievieno, lai siers būtu mīkstāks. Biezpienu izmaļ vai rūpīgi izmīca. Olas biezpienam pievieno sakultas, piejaucot sasmalcinātam biezpienam, pielejot katlā vai piemīcot, kad siera masa atsūkalota.
3
Sviestu (vai 1 glāzi salda krējuma)un krējumu, ķimenes un sāli iemīca, kad siers jau notecināts.
4
Masu ielej mitrā siera drānā, mīcot notecina sūkalas, sasien, virsū uzliek nelielu slogu un nospiež sieru vēlamā apaļā formā.
Iesūtīja: deivucis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit