Foto: Shutterstock
Jāņu siers ar ķimenēm cieņā ne tikai pa Līgo.
600Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

lpiens biezpiens sviests olas sāls ķimenes

Pagatavošana

1

Pa nakti saskābēju kādus 4-5 litrus piena un tad saskābušajā pienā liku vārīties biezpienu.

2

Cik daudz biezpiena, to vairs precīzi neatceros, bet laikam bija kāds kilo vai biškiņ vairāk.

3

Kad viss uzvārījās un sadalījās, biezo masu nokāsu un tūlīt liku iekšā katlā uz uguns kopā ar sviestu, olām, sāli un ķimenēm, pamatīgi maisot kamēr viss labi sakarsējas.

4

Jo ilgāk karsē uz uguns, jo siers cietāks.

5

Tas arī viss. Jāiesien tikai marlē un jāatstāj uz kādu laiku atdzesēties un ieformēties.

6

Izspiedu, iesēju un uzreiz kaut ko smagu virsū.

* tā kā taisīju Jāņu sieru, es liku ķimenes un sāli, un baigi garšīgi. Citus sierus neesmu mēģinājusi.

Iesūtīja:
meita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!