600Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
lpiens biezpiens sviests olas sāls ķimenes
Pagatavošana
1
Pa nakti saskābēju kādus 4-5 litrus piena un tad saskābušajā pienā liku vārīties biezpienu.
2
Cik daudz biezpiena, to vairs precīzi neatceros, bet laikam bija kāds kilo vai biškiņ vairāk.
3
Kad viss uzvārījās un sadalījās, biezo masu nokāsu un tūlīt liku iekšā katlā uz uguns kopā ar sviestu, olām, sāli un ķimenēm, pamatīgi maisot kamēr viss labi sakarsējas.
4
Jo ilgāk karsē uz uguns, jo siers cietāks.
5
Tas arī viss. Jāiesien tikai marlē un jāatstāj uz kādu laiku atdzesēties un ieformēties.
6
Izspiedu, iesēju un uzreiz kaut ko smagu virsū.
* tā kā taisīju Jāņu sieru, es liku ķimenes un sāli, un baigi garšīgi. Citus sierus neesmu mēģinājusi.
Iesūtīja:
Līgo svētku un Jāņu receptesVārīšanaPasniegt atdzesētuSiera un biezpiena uzkodasBiezpiensOlasPiensSviestsĶimenesMājās gatavots siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit