maltā gaļa cukīni tomāti zaļumi
Foto: Shutterstock
Kabaču - maltās gaļas mērce vislabāk garšo ar vārītiem kartupeļiem, bet der arī ar makaroniem.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kabacis tomāti sīpoli maltā gaļa sāls malti melnie pipari skābs krējums

Pagatavošana

1

Kabaci sagriežu gabaliņos un lieku uz pannas cepties.

2

Tomātiem (tos vajag padaudz) novelku miziņu, sagriežu gabaliņos un arī pannā kabačiem virsū.

3

Sīpolus sagriež un arī liek turpat (ja grib var atsevišķi apcept, bet es necepu, lai mazāk tauku).

4

Ņem nedaudz malto gaļu un iepriekš sacep uz pannas (bet var iztikt arī bez gaļas). Var cept kopā ar sīpoliem un liek tur pat kur visu iepriekšējo. Pieber sāli un piparus. Vāku virsū un sautē pa laikam apmaisot.

5

Sezonā kabači ir sulīgs, bet rudenī, kad kabači jau klūst pasausi pielej nedaudz ūdens, lai izveidojas mērcīte.

6

Kad šķiet, ka kabacis jau ir gana sautējies, liek klāt skābo krējumu, pagaida lai sāk vārīties un gatavs.

Iesūtīja: klēra

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!