Foto: Shutterstock
Klasiska recepte konservēšanas laikam - gardie kabaču ikri.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

20 gsīpoli180 gkabači50 gtomāti10 geļļa3 gcukurs sāls5 gcitronskābe

Pagatavošana

1

Sīpolus sagriež un apcep nelielā eļļas daudzumā (1 ĒK) uz mazas uguns, pieliek smalki sagrieztus tomātus un cep vēl 5 minūtes.

2

Notīra kabačus, sagriež gareniski vairākās daļās, izņem serdi, sagriež nelielos gabaliņos un apcep atlikušajā eļļā.

3

Pēc tam kabačus saliek katlā kopā ar sīpoliem un tomātiem, pieliek lauru lapas un sautē, periodiski maisot, līdz kabači kļūst mīksti.

4

Gatavo masu samaļ gaļas mašīnā vai sakapā ar nazi, pieliek sāli, cukuru, citronskābes vai etiķa šķīdumu un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!