Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu un sabiezina, turot karstā ūdenī.
Maltu dabisko kafiju liek verdošā ūdenī (attiecībā 1:3), uzvāra, ļauj 5 minūtes ievilkties, tad izkāš un izvilkumā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu.
Olu un piena maisījumam pievieno kafijas ekstraktu ar želatīnu un atstāj apmēram 30–45 minūtes, lai atdziest un nedaudz sabiezē.
Krējumu saputo, pievieno olu, piena un kafijas maisījumu, lej traukā, atdzesē.
Padoms: putukrējumu jāsāk putot tad, kad olu-piena-kafijas maisījums ir palicis maķenīt ķīselīgs un atdzisis. Šis moments ir ļoti svarīgs. Ja izdosies pirmajā reizē laicīgi notrāpīt putukrējuma pievienošanu, tad tev ir talants. Ja pievienosi par ātru – sastāvdaļas noslāņosies, ja par vēlu – būs graudains. Garša nemainīsies – apēdīs visi gardu muti.
Uzmanies – netaisi to uz vakaru, tā tomēr ir kafija!
Iesūtīja: Trīne