PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Kakao liķieris - sākam gatavot 3 nedēļas pirms svinībām!
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

50 gkakao1 TKvaniļas cukurs0.5 TKkanēlis3 gab.krustnagliņas350 mlbrendijs0.5 glāzeūdens350 gcukurs

Pagatavošana

1

Labi noslēdzamā 0,7 - 1 l burkā ieber kakao pulveri un garšvielas, pievieno brendiju un samaisa.

2

Burku labi aizvāko un nosien ar auduma vāciņu. Uzglabā 3 nedēļas siltā, tumšā vietā, katru dienu saskalinot.

3

Liķieri izfiltrē. Ja grib biezāku, tad filtrē caur dubultā saliktu marli; ja dzidrāku, tad filtrē caur kafijas automāta filtru.

4

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno cukuru un, nepārtraukti maisot, izkausē. Atdzesētu sīrupu pielej izfiltrētajam šķidrumam un samaisa.

5

Liķieri pilda pudelē un līdz Z-svētkiem katru dienu vairākas reizes saskalina.

* filtrējot palikušos kakao biezumus var izmantot šokolādes pildījumam vai vārīt karsto šokolādi. Lai iegūtu pildījumu, kakao masai pievieno pūdercukuru u visu samaisa.

Iesūtīja: Mākonis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!