7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
50 gkakao1 TKvaniļas cukurs0.5 TKkanēlis3 gab.krustnagliņas350 mlbrendijs0.5 glāzeūdens350 gcukurs
Pagatavošana
1
Labi noslēdzamā 0,7 - 1 l burkā ieber kakao pulveri un garšvielas, pievieno brendiju un samaisa.
2
Burku labi aizvāko un nosien ar auduma vāciņu. Uzglabā 3 nedēļas siltā, tumšā vietā, katru dienu saskalinot.
3
Liķieri izfiltrē. Ja grib biezāku, tad filtrē caur dubultā saliktu marli; ja dzidrāku, tad filtrē caur kafijas automāta filtru.
4
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno cukuru un, nepārtraukti maisot, izkausē. Atdzesētu sīrupu pielej izfiltrētajam šķidrumam un samaisa.
5
Liķieri pilda pudelē un līdz Z-svētkiem katru dienu vairākas reizes saskalina.
* filtrējot palikušos kakao biezumus var izmantot šokolādes pildījumam vai vārīt karsto šokolādi. Lai iegūtu pildījumu, kakao masai pievieno pūdercukuru u visu samaisa.
Iesūtīja: Mākonis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit