60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
750 gmilti1.5 glāzeūdens50 gsviests vai margarīns1 gab.ola1 TKsāls25 graugs PILDĪJUMAM:2 kgkāposts4 gab.vārītas olas150 gsviests1 TKcukurs sāls
Pagatavošana
1
Mīkla: sviestu samīca, pievieno sāli, olas, aukstu ūdeni, raugu. Tad pievieno miltus un iejauc mīklu. Mīklu liek siltā vietā uzrūgt.
2
Pildījums: kāpostu sašķērē, ja kāposts ir rūgtens, tad aplej ar verdošu ūdeni un nolej sietā.
3
Pannā izkausē sviestu, pievieno kāpostus un cep maisot 10-15 minūtes. Jāraugās, lai kāposti nepiedeg!
4
Padoms: pīrādziņu pildīšanai var izmantot arī štovētus skābos kāpostus.
5
Tad pievieno vārītu, sagrieztu olu, cukuru un sāli pēc garšas.
6
Līdzko mīkla uzrūgusi, to sagriež porciju gabaliņos. Izrulē plācenīšus, uz katra plācenīša liek pildījumu un malas aizspiež.
7
Pīrādziņus var cept uz pannas, katliņā sakarsētā eļļā vai taukvāres katlā 4 - 5 minūtes 160*C.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit