Foto: Shutterstock
Karstie biešu salāti – ziemas sezonas "aukstajam" galdam.
25Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gvārītas bietes2 tomāti4 žāvētas melnās plūmes1 ķiploka daiviņa2 ĒKeļļa1 TKcukurs2 ĒKvalrieksti4 ĒKlaima sula sāls malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Bietes sarīvē uz rupjās rīves vai sagriež skaidiņās.

2

Tomātus blanšē, noņem miziņu un sagriež daiviņās. Melnās plūmes sasmalcina. Ķiploka daiviņu notīra un sasmalcina, tad apcep sakarsētā eļļā.

3

Pievieno bietes, tomātus, melnās plūmes un maisot karsē piecas minūtes. Pievieno cukuru, sāli, maltus melnos piparus un pārrasina laima sulu.

4

Salātus liek uz šķīvja un pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!