Foto: Shutterstock
Ikdienai un svētku reizei - kārtainais kartupeļu sacepums.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
1 kgkartupeļi sāls sviests rīvēts siers skābs krējums dilles

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, novāra, sagriež ripiņās, pārkaisa sāli un maltus melnos piparus.

2

Cepamo veidni ieziež ar sviestu. Kartupeļus izliek vienā kārtā. Pārliek sviesta piciņas, pārkaisa rīvētu sieru un pārlej skābu krējumu.
Atkal liek kārtu kartupeļu, sviesta piciņas, rīvētu sieru un skābu krējumu.

3

Kārtas liek tik, cik daudz kartupeļu sanāk.

4

Virsējā kārta ir kartupeļi, kurus pārlej ar skābu krējumu un pārkaisa dilles.

5

Liek cepties 180-200*C ~ 30-40 minūtes.

6

Cepamai veidnei var likt vāku un var nelikt, es neliku un man nedaudz apcepās brūngans.

Iesūtīja: Kripatiņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!