aprikožu maizīte
Foto: Shutterstock
Gardas kārtainās maizītes ar hurmu un biezpiena krēmu.
45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
250 gkārtainā mīkla3 gab.hurma150 gbiezpiens1 gab.olas baltums60 mlsaldais krējums cukurs pūdercukurs

Pagatavošana

1

Mīklu sagriez 10x18 cm gabaliņos. Apmalītēm mīklu sagriež 1 cm platumā, garumi 10 cm un 18 cm. Lielā mīklas gabaliņa malas 1 cm platumā apziež ar olu baltumu un uzlipina apmales. Apmales var iegriezt, lai smukāk.

2

Biezpienu sablanderē ar cukuru un saldo krējumu un pilda mīklas "groziņos". Hurmu sagriež daiviņās un liek pa virsu biezpiena pildījumam.

3

Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200*C, līdz biezpiena masa apcepusies un mīkla zeltaina.

4

Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: Alvīne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!