::ŗecepte::
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves, nospiež caur marli, nostādina kartupeļu šķidrumu kādas minūtes 5 un nolej.
Cieti, kas veidojas no kartupeļu sulas, pievieno kartupeļu masai.
Pieliek kripatu sāls un samīca.
No mīklas veido kartupeļu klimpas.
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno mazliet sāli, kad ūdens uzvārās met iekšā klimpas un vāra apmēram vēl 5 - 7 minūtes pēc uzpeldēšanas (atkarībā no klimpu lieluma).
Tad nosmeļ daļu ūdens (atkarībā no tā ķīseļveida konsistences), pielej pienu un uzvāra.
::!recepte::
Iesūtīja: pece
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit