Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sarīvē kartupeļus uz smalkākās rīves, pierīvējot arī sīpolu, lai masa nepaliktu tumša un pankūkām būtu labāka garša.
Kartupeļu masu liek marlītē un nospiež sulu, tik cik spēka.
Sulu nostādina, nolej un cieti, kas paliek trauka apakšā pieliek kartupeļu masai. Pieliek sāli, dažas karotes skābā krējuma un cep sakarsētā eļļā zeltainas no abām pusēm.
Ēd ar brūkleņu zapti un/vai skābo krējumu.
Variants: uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus, var arī ķirbi un burkānu, piegriež kādu desu vai žāvētu gaļu, pierīvē sīpolu vai smalki sagriež, pieliek olu, sāli, samaisa un cep pankūkas. Tādas labi garšo ar majonēzi. Var cept arī cepeškrāsnī, cept kā plāceni. Beigās pārkaisīt ar sieru. Vai arī nelikt olu pie masas, bet kad nāk tāds pusgatavs, tad pārlej ar sakultu olu, kurai pierīvēts siers. Nu tā apmēram. Var vēl zaļumus likt.
Iesūtīja: zuze b