Foto: Shutterstock
Sātīgām pusdienām - vārītu kartupeļu sacepums ar gaļu, dārzeņiem un sieru.
90Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi dārzeņi maltā gaļa sīpoli kečups vai tomātu mērce, pasta rīvēts siers buljons

Pagatavošana

1

Sacep malto gaļu ar sīpoliem.

2

Kartupeļus izvāra (var no iepriekšējās dienas pāri palikušos), sagriež šķēlītēs un izvāra dārzeņus (kādus sirds vēlas, man bija saldētais maisījums - brokoļi, puķkāposts, burkāni un pupiņu pākstis).

3

Sacepto gaļu samaisa ar dārzeņiem un pievieno nedaudz kečupu vai ko citu tomātveidīgu un garšvielas pēc gaumes.

4

Ietauko formu un liek kārtās kartupeļus, gaļas - dārzeņu maisījums, siers, atkal kartupeļi un tā turpina, līdz beidzas vai nu sastāvdaļas, vai nu trauka tilpums. Nedaudz pārlej ar buljonu (kas novārījās no dārzeņiem, var arī sataisīt no kubiņa) un kā pēdējo kārtu liek sieru.

5

Cep cepeškrāsnī apmēram 20-30 minūtes ~ 200*C līdz siers kļūst zeltains. Gatavu vēl kādas 15 minūtes patur apklātu ar foliju, lai ievelkas.

Iesūtīja: Sauliite :)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!