60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 5
1 kgkartupeļi250 gsaldais krējums ķiploki sāls pēc garšasrozmarīns
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Lai iegūtu pēc iespējas plānākas šķēlītes var griezt ar mizojamo nazi vai virtuves kombainu.
2
Ķiplokus notīra un sasmalcina.
3
Cepamā traukā liek kartupeļu šķēlītes un pa starpu ķiplokus. Pārkaisa ar sāli un pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar rozmarīnu.
4
Cep cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes, līdz kartupeļi mīksti, 200*C.
*recepti man iemācīja francūziete, piebilstot, ka kartupeļu vietā var izmantot arī makaronus.
Iesūtīja: Inese
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit