kazeņu ievārījums ogas
Foto: Shutterstock
Īpašam našķim savārīts kazeņu - citrusu ievārījums.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgkazenes5 gab.citroni vai apelsīni500 gievārījuma cukurs

Pagatavošana

1

Kazenes pārlasa, noskalo, notecina, samaisa ar ievārījuma cukuru (želejcukurs ar attiecību 1:2) un atstāj uz stundu.

2

Citronus vai apelsīnus plāni nomizo, miziņas sagriež strēmelēs. Visiem citroniem nogriež mizu, ieskaitot balto daļu, lai paliek tikai mīkstums. Izgriež citrusa mīkstumu un kopā ar smalkajām miziņām pievieno kazenēm.

3

Uzvāra, ļauj 5 minūtes strauji vārīties, lej tīrās burkās, vāko ciet un gaida aukstus rudens/ziemas vakarus.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!