sāļais kēkss
Foto: Shutterstock
Sāļo kēksu ar olīvām un sieru pasniedz siltu vai aukstu, gardi kopā ar lapu salātiem.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
150 golīveļļa50 gportvīns100 gmelnās olīvas (bez kauliņiem)100 gsausais baltvīns100 grīvēts siers1 gab.paciņa sausais raugs sāls250 gmilti4 gab.olas250 gsiers

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni 190 grādiem un ietauko kēksa veidni.

2

Sarīvē 200 g siera, kā arī, sagriež olīvas uz pusēm.

3

Bļodā sajauc vīnus, eļļu un olas. Piejauc sieru, miltus sajauktus ar sauso raugu, sāli. Visu izmaisa. Klāt pieliek sieru un olīvas.

4

Liek iekšā veidnē un cep 45 minūtes. Aptuveni 7-10 minūtes pirms cepšanas beigām pārber ar 50 g rīvēta siera un turpina cept, līdz siers izkusis un apbrūnējis.

Iesūtīja: evuci

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!