saldskābā mērce pusdienas
Foto: Shutterstock
Pašu pagatavota Ķīnas mērce burciņās uz ziemu.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kgtomāti300 gsīpoli300 gpaprika300 gburkāni3 gab.mazas bundžiņas ananāsu kompota3 ĒKsvaigs ingvers160 gcukurs90 gsāls3 ĒKetiķa esence3 ĒKkartupeļu milti0.5 TKmalti melnie pipari

Pagatavošana

1

Tomātiem (labi nogatavojušies) izgriež kātiņa vietas un samaļ gaļas mašīnā. Burkānus sarīvē skaidiņās, paprikai izņem sēklas, smalki sagriež. Sīpolus smalki sakapā vai izmaļ gaļas mašīnā.Ingveru nomizo, sarīvē uz smalkās rīves.

2

Visu liek katlā, pievieno sāli, uzvāra un tad sautē uz lēnas uguns 20 - 30 minūtes 20-30, līdz burkāni mīksti.

3

Ananāsu kompotam nolej sīrupu, ananāsus sasmalcina nelielos gabaliņos, pielej tomātu biezenim, pievieno cukuru un piparus un vāra vēl 5 – 10 minūtes.

4

Kompota sīrupam pieber kartupeļu cieti, pielej etiķi un izmaisa. Pielej mērcei, labi izmaisa un pakarsē līdz pirmajam burbulim. !Nevārīt, jo tad var sanākt ķīselis! Karstu lej burkās un aizvāko.

* ja tomāti miltaini, tad kartupeļu cieti var nepievienot.

Iesūtīja: Finta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!